Nieuws

Buitenspeeldag 2017

17buitenspeeldag001Op woensdag 14 juni van 13:00-17:00 uur wordt op de locatie O3 (Zaanstraat 25, 2515 TM Den Haag) een sport en spel dag georganiseerd door kinderen voor kinderen. Met als doel de gehele wijk naar buiten te krijgen en mee te laten doen op deze dag vol activiteiten. Er zijn heel veel verschillende spelletjes te doen. Ook wordt er gezorgd voor gezonde snacks.

lees meer

PO in actie

17actie00127 juni starten de lessen om 09.30 uur

Zoals u mogelijk al via de media heeft vernomen voert (een deel van) het primair onderwijs actie op 27 juni door de lessen een uur later aan te vangen. Aan dit initiatief van PO in actie doet onze school ook mee.

lees meer

Van bovenaf

17hoog001Fotograaf Gabrielle van der Werf heeft deze prachtige foto gemaakt vanaf het ‘Strijkijzer’. Op haar website www.gabriellevanderwerf.nl kun je meer van haar werk zien!

Kinderboekenparade

17kinderboekenparade001Ga zondag 11 juni mee de zeven zeeën rond! Dit jaar staat de Kinderboekenparade van het Kinderboekenmuseum in het teken van de zee. Ga mee op avontuur en ontdekkingsreis. Van stoere zeebonken, machtige piraten en mooie zeemeerminnen.

lees meer

Team O3 kampioen

17volleybal001O3 heeft met twee teams meegedaan aan het volleybaltoernooi van SCOH. Het team op de foto is kampioen geworden! Van harte gefeliciteerd!

Voorbereidingen plaatsing dakkas in volle gang

17dakkas001Op de foto ziet u de onderconstructie van de dakkas die deze maand op het dak wordt geplaatst. Na maandenlange vertraging zit er nu eindelijk schot in. De planning is dat in de week van 26—30 juni, mits goed weer,  de dakkas wordt geplaatst. Ook de voorbereidingen voor het natuurdak en plaatsing van de zonnepanelen zullen deze week plaatsvinden.

Deurvangers en vingerbeknelling in kleutertoiletten

17deurvanger001In mei heeft er een vervelend incident plaatsgevonden in de toiletten van de kleuters. Tijdens de tussenschoolse opvang kwam er een vinger van een kleuter ernstig bekneld tussen de deur. Gelukkig kon de vinger behouden blijven. Om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen zijn alle deuren in de toiletten voorzien van deurvangers en vingerbeknelling.

In het atelier van Berry Holslag

17kunstwerk001In het atelier van Berry Holslag wordt de laatste hand gelegd aan twee kunstwerken voor O3. De beelden, een jongen met wereldbol en een meisje met papagaai zijn klaar om naar de kleioven te gaan. Vervolgens zullen de beelden nog een aantal handelingen ondergaan voordat ze in het najaar (oktober/november) in de hal van O3 worden geplaatst. De papagaai is overigens een verwijzing naar het reliëf in het trappenhuis in ons oude gebouw. Dit kunstwerk is ook van de hand van Berry Holslag.

Wij zijn verhuisd!

verhuisdPer 24 augustus slaan wij onze handen ineen en ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten wij elkaar voortaan in de Brede Buurtschool Plus O3. 

In O3 bundelen drie organisaties hun krachten: de basisschool Jan van Nassau, Dak kindercentra en welzijnsorganisatie Zebra. Samen met partners als wijkorganisaties, gezondheidsinstellingen en sportverenigingen maken wij van O3 een centraal, veilig en inspirerend ontmoetingspunt: Het middelpunt van de Rivierenbuurt.

lees meer

Bouw O3 wordt weer hervat

Goed nieuws! De nieuwbouw van onze school wordt medio mei weer hervat. Ondanks dat er nog een procedure loopt bij de Raad van State, hebben de gemeente Den Haag, schoolbestuur SCOH en woningcorporatie Haag Wonen dit vorige week gezamenlijk besloten. Inmiddels de heeft de aannemer de opdracht gekregen om de voorbereidingen voor de werkzaamheden weer op te pakken. Door rechtbankprocedures heeft de bouw van de Brede Buurtschool Plus O3 ernstige vertraging opgelopen. Augustus 2011 werd de voormalige Deltaschool gesloopt. Begin 2012 werden de palen in de grond geboord. Daarna zijn de bouwactiviteiten stopgezet. Ruim 2 jaar later, mei 2014, wordt de bouw (eindelijk) weer hervat.